Egy nagyon egyszerű kevert tészta, az eredetéről fogalmam sincs. Gyakorlatilag a végtelenségig variálható, olyan gyümölccsel készítjük, amilyennel akarjuk. Finom, és könnyű a tésztája (állagra is).
Hozzávalók:
1 bögre olaj, 1 bögre (barna) cukor, 3 tojás, 2 bögre liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 1/4 teáskanál só, 1 csomag vaníliás cukor, 5 nagy alma reszelve, 1 bögre darabos dió.
A diót zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk egy kicsit, hogy érezzen az illata. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy tányérban pedig az olajat a tojásokkal. Összeöntjük őket, egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát, és közepes tűzön 35-40 perc alatt megsütjük.
Az enyémbe került még kb. 10 dkg maradék túró is. Adhatunk hozzá mazsolát vagy egyéb gyümölcsöket is.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése