A recept az olcso-receptek.hu oldalról származik. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnhet, és nagyon finom, mutatós sütemény.
Hozzávalók:
Tészta: 7 tojássárga, 200 g cukor, 200 g liszt, 1 csomag sütőpor, 2 ek. kakaó, 13 ek. víz, 1 csomag vaníliás cukor.
Krém: 7 tojásfehérje, 7-10 ek. cukor, 3 csomag (főzhető) vaníliás pudingpor, 9 dl tej.
Hab: 5 dl habtejszín (a növényi is jó), reszelt csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a csomómentes kakaót. Sütőpapírral bélelt (vagy kikent, kilisztezett) tepsibe öntjük a tésztát. Közepes lángon (180°C-on) kb. 15 percig sütjük. Közben a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Mire ez elkészül, legyen kemény a tojásfehérje, hogy azonnal bele lehessen keverni a habot a forró pudingba (ez fontos, ne hűljön a puding). Kivesszük a sütőből a még nem teljesen megsült tésztát, és rákenjük a tetejére a habos pudingot, majd visszatesszük a sütőbe sülni még negyed órát. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral keményre, és rákenjük a hideg süteményre. Reszelt csokoládéval megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése