2013. november 15., péntek

Kapucíner szelet II.

A receptet Csillától, egy barátnőmtől kaptam, és csak az előbb néztem, hogy gyakorlatilag ugyanaz, mint amit már egyszer megsütöttem, és a sütigyár.hu-ról származik, pici különbséggel. Ott a tészta egyben van, itt pedig három lapra szét kell vágni. Finom.

Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 6 ek. porcukor, 1 dl étolaj, 6 ek. liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 ek. kakaópor.
Krém: 250 g margarin, 200 g porcukor, 2 csomag tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 1 ek. darált kávé (nem instant).

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, sütőport, kakaóport, jól összekeverjük. Végül a hat tojás keményre vert habját is hozzákeverjük, és 180°C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Közben felfőzzük a tejjel a pudingporokat. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos masszával (a margarin a porcukorral habosra keverve).
A kihűlt tésztát vízszintesen három lapba vágjuk. Ez a legnehezebb dolog az egész süteménnyel kapcsolatban, mert ahogy kihűl a tészta, összeesik, úgyhogy elég lapos lesz, mire oda jutunk, hogy lapokba vágjuk. Leterítjük az első lapot, megkenjük a krém felével. Leborítjuk a második tésztalappal. A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és ezzel kenjük meg ezt a tésztalapot, majd lefedjük a harmadikkal.
Vagy tortabevonót olvasztunk és azzal vonjuk be, vagy pedig házi csokimázat főzünk (az alaprecepteknél is található egy).
Jobb hűtőben tartani a süteményt, mert nagyon puha. Finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése