2013. február 14., csütörtök
Meleg, szalonnás kelbimbósaláta
Nem felejtettem el a blogot, csak épp nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, emiatt a késlekedés.
Soha nem szerettem a kelbimbót, mert keserű. De hát ugye mégiscsak több zöldséget kellene enni, ilyenkor meg mi mást lehet kapni, ha nem főleg káposztaféléket... A youtube-on van jópár főzős csatorna, az egyik kedvencem a foodwishes. Ez a recept tőle származik (http://foodwishes.blogspot.de/2012/10/brussels-sprouts-with-warm-bacon.html), kimondottan bizalomgerjesztőnek is tűnt, úgyhogy nekifutottam. Édes, sós, savanyú egyszerre, azonnal kedvenccé vált.
Hozzávalók:
600 g kelbimbó, 1 evőkanál olaj, 110 g felkockázott/szeletelt (húsos) szalonna, 2 evőkanál (barna) cukor, 75 ml (alma)ecet, 1 citrom leve, só, bors, cayenne.
Felszeleteljük a kelbimbót (nem kell főzni!), és egy salátástálba öntjük. Az olajon közepes tűzön megpirítjuk a szalonnát. Amikor ropogós, hozzákeverjük a barna cukrot, hozzáöntjük a citromlevet és az ecetet. Erős tűzön felforraljuk, közben fűszerezzük, borsozzuk. Ahogy felforrt, ráöntjük a kelbimbóra, összekeverjük, és így, melegen tálaljuk.
Az én salátám azért sárgásabb, mert sokáig állt a kelbimbó a kamrában. Sült krumplival ettük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése