2012. december 27., csütörtök
Brokkolikrémleves
A kép nem valami hiper-szuper, de a leves jó lett. A forrás: http://desszert.eu/brokkolikremleves
Karácsonykor rengeteget ettünk, túl sokat is. Most viszont jó volt valami kis egyszerűbb étel. A néninek természetesen nem jött be, vagy háromszor elmondta, hogy ő ilyet még nem látott. Vettem az adást. Nekem tetszett.
Hozzávalók:
20 g vaj, 1 közepes vöröshagyma, 500 g brokkoli, 160 g főzőtejszín, víz, csipetnyi só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió.
A brokkolit rózsáira bontjuk, megmossuk. A felolvasztott vajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát. Rádobjuk a brokkolit (csak a rózsáit, a szárát nem), felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ráöntjük a tejszínt, összeturmixoljuk, fűszerezzük. Egyet rottyantunk rajta. Közben szikkadt kenyérkockákat pirítunk egy zsiradék nélküli serpenyőben, és ezzel megszórva tálaljuk a levest.
Az enyém kicsit hígabb lett, mint akartam, úgyhogy étkezési keményítővel sűrítettem rajta. Ha túl sűrű, akkor tejjel lehet hígítani.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése