2013. február 18., hétfő

Neve nincs, de nagyon csokis



Tegnap találtam a neten ezt a receptet (http://divany.hu/alapkonyha/2013/02/17/neve_nincs_de_nagyon_csokis/), és ma ki is próbáltam. Kicsit hosszabb ideig sütöttem, mint a megadott 15 perc. Vaníliafagyival és naranccsal ettük.

Hozzávalók: 

2 db tojás, csipet só, 50 g cukor, 4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan), 100 g tejföl, 100 g vaj, 100 g étcsokoládé.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt és a kakaóport, és alaposan elkeverjük. A vajat és az étcsokoládét megolvasztjuk. A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a tojássárgás masszát, majd a végén az olvasztott vajas csokit. Összekeverjük, és kivajazott, kakaóporral megszórt formába öntjük. A formákat egy tepsibe állítjuk, amelybe vizet engedünk kb. 2 cm magasan. 150 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és akkor hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Jó tömény, csokis íze van, úgyhogy tényleg jobb valami savanykással együtt enni. Finom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése