2012. december 11., kedd
Sajtos nokedli (Allgäuer Käsespatzen)
Az utóbbi időben nem volt semmi kedvem se erőlködni a konyhában, ahogy közeledett a kiutazásom időpontja. Igen, megint itt vagyok a nénimnél. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg gyakrabban fogok receptből főzni, mint amikor otthon vagyok.
Hozzávalók:
400 g liszt, 4 tojás, só, víz, 200 g reszelt parmezán vagy ementáli, 2 vöröshagyma, 40 g vaj.
A lisztet, sót, tojást annyi vízzel összekeverjük, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy fazékban sós vizet forralunk, abba szaggatjuk a nokedlit. Ha megfőtt, feljön a víz színére. Leszűrjük, hagyjuk csöpögni. Közben a vajon a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk. Egy edénybe rétegezzük a nokedlit és a reszelt sajtot, majd a tetejére öntjük a vajas hagymát. Kínálhatjuk salátával illetve húsokhoz.
A néninek nincs szaggatója a specléhez, úgyhogy fogtam egy nagyobb lyukú reszelőt, aminek van pereme, és azon szaggattam a nokedlit. Igazából tényleg olyan, mint a mi nokedlink. Lehet olajba is szaggatni, én úgy még nem próbáltam. Kb. fél óra alatt kész. Nekem ízlett. A képen valamilyen szószos hússal van.
Hússal köret, salátával pedig főétel is lehet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése