2015. augusztus 18., kedd

Tejszínes-mángoldos tészta

Nem vagyok tapasztalt mángoldügyben, ez az első év, hogy van a kertben, úgyhogy még kísérletezgetek. Eddig bejön.

Hozzávalók:
tészta, egy nagy csokor mángold, kb. két gerezd fokhagyma, olaj, 3 dl tejszín, só, bors, ételízesítő.

Egy fazékba tesszük a mángoldot (levél és szár is mehet bele), sózzuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a szára is megpuhul (pár perc forralás az egész, gyorsan fő).
Egy lábasban kis olajon megpirítunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, rátesszük a lecsöpögtetett mángoldot. Felöntjük a tejszínnel, és egy botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor felforrt, belenyomjuk a másik gerezd fokhagymát, és elzárjuk alatta a tüzet.
Sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, ráöntjük a mángoldos szószt. Pár percig állni hagyjuk, majd tálaljuk. Meg lehet szórni reszelt sajttal is.
Nem tudom megmondani, milyen íze van a mángoldnak, én inkább csak a fokhagymát-tejszínt érzem rajta. Finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése