Anditól kaptam a receptet vagy 20 éve, azóta csak egyszer sütöttem meg, pedig finom. Eredetileg nincs semmi a tetején, de nekem fehércsokival bevonva jobban tetszik.
Hozzávalók:
Tészta: 4 evőkanál méz, 4 evőkanál olvasztott margarin, 2 tojás, 20 g cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fél csomag (15 g) őrölt fahéj, liszt.
Krém: 200 g margarin, 150 g (por)cukor, 2 csomag vaníliás cukor, egy liter tej, 2 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt.
A 8 ek. liszthez hozzákeverjük a liter tejet és a 2 ek. cukrot,
felforraljuk, és főzzük egy kicsit, hogy sűrűsödjön, majd levesszük a
tűzről és félrerakjuk hűlni.
A tészta mennyiségekben megadott hozzávalóit összekeverjük annyi liszttel, amennyit felvesz és egy jól nyújtható, enyhén ragadós (a méz miatt) tésztát gyúrunk belőle. Három lapot nyújtunk belőle, tepsi hátulján egyesével megsütjük őket, és félretesszük hűlni a tésztákat.
Amikor minden kihűlt, a margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, összekeverjük a hideg tejes krémmel. A felét rákenjük az első tésztalapra, leborítjuk a második lappal, rákenjük a maradék krémet, és a legszebb tésztalappal fedjük le. Másnap szeleteljük, mert a tésztának puhulnia kell.
Főzhetünk rá házi csokimázat, ill. megszórhatjuk porcukorral. Én inkább fehér csokit olvasztottam rá (200 g-ot), mert nekem a barnás tésztával, fehér krémmel az jobban tetszik. Ha nagy a hőség, mint az utóbbi időben, akkor a csokiolvasztásnak az a hátránya, hogy nagyon nehezen szilárdul meg szobahőmérsékleten, inkább hűtőbe kellene rakni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése