Nincs itthon spenót, úgyhogy mángolddal helyettesítettem, úgyis kezd kontrollálhatatlanná válni a mennyisége a kertben. Nagyon egyszerű a recept, és a végeredmény is jó lett. Kellemes fokhagymás, sajtos íze van.
Hozzávalók:
300 g friss vagy 150 g fagyasztott spenót, 1 nagyobb vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 150 g liszt, só, bors, 3 g sütőpor, 2 tojás, 2,5 dl tej, 120 g vaj, 200 g mozzarella, a tetejére 50 g reszelt sajt.
A spenótleveleket megmossuk, leforrázzuk, leszűrjük (ha fagyasztott, akkor kiolvasztjuk). A hagymát és a fokhagymát durvára vágjuk és a spenóttal együtt pépesre turmixoljuk. A lisztet összekeverjük sóval, borssal, sütőporral. Az olvasztott vajat a tojásokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a spenótos pépet. A lisztes mixet hozzáöntjük, apránként beledolgozzuk a tejet is.
Egy tepsit kivajazunk (vagy sütőpapírral béleljük), beleöntjük a masszát. Rácsipkedjük a mozzarellát, majd megszórjuk az egészet reszelt sajttal. Kb. 30 perc alatt pirosra sütjük (180°C-on légkeverésen).

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése