2013. április 30., kedd
Aszalt szilvás diósrétes
Nagyon finom sütemény, legalább dupla adagot kellett volna készítenem, hogy maradjon is belőle másnapra.
Hozzávalók:
500 g mag nélküli aszalt szilva, 1 csomag 8 lapos rétestészta, 200 g darált dió, 100 g olvasztott margarin, 8 teáskanál méz, 2 kávéskanál őrölt fahéj, a lekenéshez 1 tojás, a mázhoz 2 evőkanál tej, 20 g kakaópor, 80 g margarin, 80 g cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő.
Az aszalt szilvát negyedekbe vágjuk. Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk. Felületüket a dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve a szilva, majd az egészet olvasztott margarinnal és mézzel meglocsoljuk. A fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük, ahogy a piskótatekercset szokás. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük. Közepesen forró sütőben (180°C) kb. 25 percig sütjük.
A mázhoz valókat kevergetve kis lángon felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd a kihűlt rétest megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.
Nincs mit hozzáfűznöm, nagyon finom sütemény, és nem is bonyolult.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése