2013. április 6., szombat
Sajtos-nyomogatós
Ez is egy klasszikus.
Nem tudom, hol lehet még venni ezeket az ostyasütőket, nekünk van három ősrégi.
Hozzávalók:
1 kg liszt, 200 g zsír, 250 g margarin, 25 g élesztő, 1 dl tej, 3 dl tejszín, 175 g tejföl, 150 g reszelt sajt, só, köménymag.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis édes tejben, majd összeállítjuk a tésztét a hozzávalókból. Ha túl kemény, akkor adhatunk hozzá még egy kis tejfölt. Kb. 2-3 cm átmérőjű golyókat gyúrunk a tésztából, majd feltesszük a tűzre melegedni az ostyasütőt. Jó forró legyen, mire beletesszük az első golyót. Összenyomjuk a sütőt, és a tűzön hagyjuk kb. egy percre. Ha nem elég forró a sütő, akkor oda fog ragadni valamelyik oldalára a tészta. Ha túl forró, akkor megéghet. De az első néhány után már nem lesz gond vele. Ha kivettük belőle az ostyát, akkor a másik oldalával tegyük vissza a sütőt a tűzre melegedni, majd rakhatjuk bele a következő gombócot.
Ebből a mennyiségből egy jó nagy tálnyi lesz. Egyszerűbb a dolog, ha két ostyasütőnk van és két tűzön tudjuk egyszerre sütni a tésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése