A németek/svábok húsos raviolija. Többféleképp is készítik, levesbetétként is lehet enni, úgy még sosem próbáltam. Jobb kettesben nekiállni a gyártásának. Nem bonyolult, de kicsit időigényes.
Nem egy bizonyos recept alapján készült, többet elolvastam az interneten, és kombináltam. Ez a mennyiség 6 főnek bőséges.
Hozzávalók:
Tészta: 600 g liszt, 4 tojás, só, víz.
Töltelék: 2 száraz zsömle, 150 g spenót, 1 vöröshagyma, 500 g darált hús, 4 tojás, 1 tojássárga, só, bors, szerecsendió, majoránna.
A zsömléket beáztatjuk vízbe. A vöröshagymát felkockázva megpirítjuk, ráöntjük a darált húst, és addig kavargatjuk a tűzön, amíg már nem rózsaszín. A spenótot megpároljuk, kézi mixerrel trutymósítjuk, a kinyomkodott zsemlékkel a húshoz adjuk. Belekeverjük a tojásokat (az egész tojásokat és a tojássárgát is), majd ízesítjük.
A lisztet a tojásokkal, sóval és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk, ha van, akkor tésztanyújtóval a második legvékonyabbra (a 6-ból az 5-ösön). Ha nincs nyújtónk, akkor kézzel kell kinyújtani kb. 1-1,5 mm vastagra, felvágjuk őket kb. 10x13 cm-es téglalapokra. A tésztadarabok szélét körben megkenjük a kimaradt tojásfehérjével, a tészta felére pedig egy-egy evőkanálnyi tölteléket rakunk, ráhajtjuk a másik felét és összenyomkodjuk a széleket, hogy jól összeragadjanak.
Egy fazékban sós vizet forralunk, kifőzzük benne a tésztákat (ha feljönnek a felszínre, megfőttek). Egy konyharuhára fektetve leszárítjuk őket, és egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a batyukat (kicsit ráragad a serpenyő aljára, ne ijedjünk meg).
Zöldsalátával kínáljuk.
Nagyon laktató, főleg salátával. Le lehet fagyasztani félkészen (a főzés előtti fázisnál, de akár főzés után is), mert ebből rengeteg lett. Nagyon szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése