2014. július 16., szerda

Kefires kifli

Osztálytalálkozónk volt, és az egyik lány sütött ilyen kiflit. Annyira finom volt, hogy mindenki zaklatta a receptért, én is.

Hozzávalók:
Tészta: 700 g liszt, 2 tojás, 1 kis pohár kefir, 1 dl étolaj, 60 g cukor, csipet só, 1 dl tej, 50 g élesztő.
Krém: 150 g margarin, 20-25 g só.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelesztjük egy darabig. A margarint habosra keverjük a sóval. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, lisztezett deszkán egyenként kb. 30 cm átmérőjűre nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük a sós margarin 1/8-ával, aztán 12 cikkre vágjuk. Az íves (nagyobbik) felétől kezdve feltekerjük kifli formára. Sütőpapírra tesszük, megkenjük tojással, köménymaggal megszórjuk és pirosra sütjük.
Finom, csak nem volt egy nagy ötlet a legnagyobb melegben sütni, mert három tepsivel lett belőle, még ventilátor mellett is esélyes egy hőguta. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése