Ahhoz képest, hogy ez a recept tényleg megjelent nyomtatásban (egy újságkivágásból származik), nagyon egyszerű, és szinte logikus is. A krinolin helyettesíthető virslivel.
Hozzávalók:
350 g tollhegytészta, 400 g krinolin, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, 1 nagy evőkanál paradicsompüré, metélőhagyma, olaj.
A megtisztított hagymákat kettévágjuk, majd nem túl vékonyan felszeleteljük. A krinolin bőrét lehúzzuk, hosszában kettévágjuk, felkarikázzuk. Lábosban, kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd paprikával megszórjuk. Belekeverjük a krinolint, és lehúzzuk a tűzről. A zúzott fokhagymát és a paradicsompürét két deci vízben elkeverjük, és ráöntjük a krinolinra. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, és mérsékelt lángon lefedve kb. 10 perc alatt megpároljuk. Időnként megkeverjük.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A megpárolódott krinolint a tányérokra adagolt tésztára halmozzuk, és apróra vagdalt metélőhagymával megszórjuk.
Mivel nálunk nem nagyon fogy a sűrített paradicsom, az egész kis konzervet felhasználtam a szottyhoz, azért lett ennyire piros (kb. két nagy evőkanálnyi volt az egész). A virsli füstölt volt, de nekem még így is hiányoztak a fűszerek, úgyhogy adtam hozzá bazsalikomot, pizzafűszert, borsot és egy kis kakukkfüvet is. Meg egy kanál tejfölt a végén, a saját adagomhoz. A metélőhagyma elmaradt.
Nem rossz.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése