2014. augusztus 11., hétfő

Cukkinis brownie

Ez a recept is egy angol nyelvű youtube-os főzőcsatornáról van, a weboldal: http://allrecipes.com/Recipe/Zucchini-Brownies/Detail.aspx
Nagyon finom süti, jó az állaga is, és nem szárad. Bár nem is volt elég ideje megszáradni, gyorsabban elfogyott.

Hozzávalók:
Tészta: fél bögre olaj, 1,5 bögre cukor, vaníliaaroma, 2 bögre liszt, 1/2 bögre (cukrozatlan) kakaópor, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só (szerintem egy kávéskanálnyi elég), 2 bögre reszelt cukkini, fél bögre dió. 
Máz: 6 evőkanál kakaópor, negyed bögre margarin, 2 bögre cukor, negyed bögre tej, fél teáskanál vaníliakivonat.

Előmelegítjük a sütőt 175°C-ra, kikenünk és kilisztezünk egy tepsit.
Egy edényben összekeverjük az olajat a cukorral és 2 teáskanál vaníliaaromával (esetleg egy zacskó vaníliás cukorral helyettesíthető), egy másik edényben a lisztet a kakaóval, szódabikarbónával, sóval. Összeöntjük őket, hozzáadjuk a reszelt cukkinit és a felaprított diót, és egyenletesen elterítjük a tésztát a tepsiben.
25-30 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztát bevonhatjuk a következő mázzal:
Megolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a kakaóport. Amíg hűl, összekeverjük a cukrot, a tejet és a vaníliát. Hozzákeverjük a kakaós margarint, és bevonjuk vele a tésztát.
A bevonatról nem tudok mit mondani, mert azt nem készítettem el. A cukkinit egy nagyobb lyukú almareszelőn reszeljük. Én nem így tettem, inkább vékony hasábokra vágta a szelőm a cukkinit, és így nem tudott elég levet ereszteni, hogy összeálljon a tészta. Amikor mindent összekeverünk, száraz, darabos a nyers tészta, és ehhez kellene a cukkini nedvessége, hogy sülés közben minden rendben legyen. Úgyhogy az enyém nem lett tökéletes, de így is nagyon finom, csokis az íze. A diót egy száraz serpenyőben megpirítottam, és úgy adtam a tésztához, így jobban érzik az íze.
Finom és alapvetően egyszerű sütemény, semmi zöldség nem érzik rajta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése