2014. június 25., szerda

Rakott cukkini

Kezd nőni a cukkini a kertben, de nem akarom mindig pörköltként elkészíteni. Rakottast szinte bármilyen zöldséggel lehet készíteni, még zöldbabbal is.

Hozzávalók:
3-4 közepes cukkini, fél kiló darált hús, egy bögre rizs, só, fűszerek, tejföl, olaj, ételízesítő.

A rizst sós vízben enyhén roppanósra főzzük. A húst pici olajon átpirítjuk, amíg kifehéredik. Egy tepsit enyhén kiolajozunk, a cukkinik felét 2-3 mm vastagra vágva belekarikázzuk (ha kicsik a cukkinik, akkor hosszában is fel lehet szeletelni őket), picit megsózzuk. A húst és a rizst összekeverjük, fűszerezzük, sózzuk, és elterítjük a cukkini tetején. A töltelékre karikázzuk a cukkini maradék felét. A tejfölt megsózzuk és ráöntjük a cukkinire. Nem kell leborítani alufóliával, mert mire megpirul a tejföl a tetején, a cukkini megpuhul, a töltelék pedig eleve nem volt nyers, az is átsül.
Nálunk nagy kedvenc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése