Most jutottunk el oda, hogy több a málna a kertben, mint amennyit csak úgy, nyersen megeszünk. Végre kezdhetek recepteket keresni.
Ez a Lidltől származik. Bő egy éve minden héten ki volt rakva náluk három lap, és azokból elég sokat összegyűjtöttem, bár nem az összeset. Sajnos.
Hozzávalók:
150 g liszt, 100 g margarin, 1 közepes tojás, 150 g porcukor, 1 citrom, 1 csipet só, 500 g (gyorsfagyasztott) málna, 100 g darált háztartási keksz (helyettesíthető zsemlemorzsával vagy grízzel is), fél deci tejföl.
A megszitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojással, 50 g porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval, és ha szükséges, adunk hozzá tejfölt (nálam ez nem kellett, enélkül is összeállt a tészta). Hűtőszekrényben pihentetjük a tésztát fél-egy órát, majd két részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Egy kikent torta- vagy piteformába terítjük a tészta első felét, peremet is készítünk neki. A málnát összekeverjük a keksszel és a cukorral, beleöntjük a formába, majd befedjük a tészta másik, kinyújtott felével. Megszurkáljuk egy villával, így nem fogja felpúposítani a gőz. Előmelegített sütőben 160°C-on zsemleszínűre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Piteformában sütöttem, és nagyon finom. Nem túl édes, de nagyon bejön. Nem fagyasztott, hanem friss málnával készítettem, így se lett túl leveses. A tésztába nem raktam bele tejfölt, mert anélkül is majdnem túl puha lett. Egy picit törékeny szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése