Ezen a képen úgy néz ki, mintha megégett volna, pedig nem. Tény, hogy elég sötét a külseje, de ha valami világos, akkor az apám szerint még nyers. Ezt pedig nekik sütöttem.
Egy Coop-sütőpor (vagy vaníliás cukor) tasakjáról származik a recept, nekem nagyon tetszik, jó citromos.
Hozzávalók:
Tészta: 240 g vaj, 240 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 2 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 4 tojás, 240 g liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor.
Bevonat: 120 g porcukor, kevés citromlé, 2 evőkanál darabolt pisztácia.
A vajat a cukorral, a vanillincukorral, a citromhéjjal és a citromlével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 160°C-on 1 óráig sütjük. A mázhoz a porcukrot a citromlével habosra keverjük, a kihűlt kuglófra öntjük, majd a kuglófot a pisztáciával díszítjük.
Magasabb hőfokon sütöttem, nem egy órán át, hanem legfeljebb 30 percig, és így is majdnem megégett. Nem készítettem rá bevonatot, anélkül is elég édes és citromos, úgyhogy arról nem tudok véleményt mondani. Egyszerű és finom sütemény, raktam bele egy marék mazsolát is, mert szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése