2013. október 5., szombat

Bolognai spagetti

Biztosan rengeteg recept van az interneten is, fejből se nagy durranás összedobni, nálunk nagy kedvenc.  Finom.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 75 g húsos szalonna, 1 répa, 1,5 szárzeller, 2 evőkanál olívaolaj, 400 g vegyes darált hús, 100 ml vörösbor, só, bors, 100 ml tej, 1 teáskanál frissen vágott oregánó, 1 doboz (400 g) kockákra vágott paradicsomkonzerv, 1 evőkanál cukor, 400 g spagetti, 50 g reszelt parmezán, kakukkfű a díszítéshez.

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra szeleteljük. A szalonnát, a meghámozott répát és a szárzellert felkockázzuk. A szalonnát forró olajban zsírjára sütjük. Először a zöldséget, majd a darált húst adjuk hozzá, és folytonos keverés közben jól lepirítjuk. A vörösborral felöntjük, és addig forraljuk, míg a folyadék el nem párolog. Sóval, borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a tejet, és a szószt addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Az oregánót, a paradicsomot és a cukrot a szószhoz adjuk, és mintegy 30 percig alacsony hőmérsékleten puhára főzzük. A spagettit a csomagoláson megadott utasítás szerint al dentére főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Tányérokra adagoljuk, a szószt elosztjuk, megszórjuk parmezánnal, és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
Én nem főztem még fél óráig a szószt a végén, csak felforraltam, jó sűrű lett úgy is, és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése