2013. augusztus 7., szerda

Töltött tök

Mostanában csak görögdinnyén és főtt kukoricán élünk, úgyhogy nem volt mit feltöltenem. 
A Diabetes újság egyik kiadványából van a recept, nálunk cukkinivel készült, mert rengeteg van belőle, a hűtőbe pedig nem fér. Egyszerű és finom étel.

Hozzávalók: 
1,2 kg tök, 350 g sertéshús (darált), 50 g vöröshagyma, 2 dl (energiaszegény) tejföl, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, kapor, szerecsendió.

A megtisztított tököt karikákra vágjuk, belsejüket kikaparjuk. A finomra darált sertéshúst sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, pirospaprikával, reszelt vöröshagymával és az egész tojással eldolgozzuk. Megtöltjük vele a tökkarikákat és kiolajozott tűzálló edénybe helyezzük, majd finomra vágott kaporral elkevert tejföllel leöntjük. Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Tök helyett patisszont is használhatunk.
Mi csak félbevágtuk a cukkiniket, nem karikákra, a kikapart belsejüket a tejfölös szottyba vagy a hústöltelékbe bele lehet keverni. Mivel nem diétázunk, kapott némi sajtot a tetejére. Főzhetünk hozzá egy kis rizst is köretnek, de nem feltétlenül szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése