2012. július 16., hétfő

Almás-mazsolás zabpehelykeksz



A recept a ritakonyhaja.hu oldalról származik. Muffinként az első alkalom, hogy elkészítettem. Korábban megsütöttem már kekszként, illetve úgy is, hogy a masszát beleöntöttem egy tepsibe, és készen szeleteltem. Azt hiszem, vissza fogok térni ahhoz a változathoz, nekünk nagyon bejött. Ha valaki szereti a müzliszeletek enyhén ragacsos állagát, akkor ez is tetszeni fog.

Hozzávalók: 
150 g zabpehely, 100 g liszt, 100 g vaj, 150 g cukor, 1 tojás, 1 nagy alma, fahéj, mazsola, szódabikarbóna.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a felkockázott almát (több is mehet bele, nem csak egy), a mazsolát (egy jó maréknyit tettem bele) és egy teáskanálnyi szódabikarbónát. Ezután összeöntünk mindent egy tálba, összekeverjük, és vagy kekszeket formázunk egy sütőpapírral fedett sütőlapra, vagy a teljes masszát (egyáltalán nem híg) beleöntjük egy kikent tepsibe, vagy muffinsütőbe adagoljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A liszt egy részét helyettesíthetjük teljes kiőrlésűvel is, az alma helyett/mellett adhatunk hozzá meggyet, csokidarabokat ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése