2014. április 22., kedd

Sajtos érmek

Valójában korongokra kellene szaggatni, de nem volt hozzá kedvem, úgyhogy csak feldaraboltam késsel a tésztát. Az ízén nem változtat, és nem kellett újragyúrnom a tésztát a hulladékokból. Egyszerű és finom.
Váncza-recept.

Hozzávalók:
200 g főtt burgonya, 100 g reszelt sajt, 100 g vaj, 1 csomag sütőpor, só, 200-250 g liszt.

A krumplit összetörjük, a hozzávalókkal összegyúrjuk. Először csak 200 g lisztet adjunk hozzá, lehet, hogy elég lesz annyi. Attól függ, hogy milyen a burgonya, szárazabb vagy inkább nedves. Ha nem áll még össze a tészta, akkor adjunk hozzá több lisztet. Kinyújtjuk lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra, kiszaggatjuk (vagy összevágjuk) a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Nem kell nagy távolságot hagyni köztük, mert nem nőnek meg nagyon. Megkenhetjük tojással, és azt szórunk rá, amit akarunk. Középmeleg sütőben pirosra sütjük.
Dupla adagot sütöttem, mert nálunk nagyon gyorsan fogy. Melegen érzik rajta a krumpli íze, hidegen nem annyira. Maradék főtt burgonyát is fel lehet használni hozzá. Ha nem fogy el az első nap, inkább zárjuk dobozba, mert ez nem omlós tészta, ez száradni fog.
Az eredeti recept szerint zsírban kellene sütni, mint a fánkot, de amikor kipróbáltam úgy, nagyon nem jött be. Valószínűleg a sütőpor miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése